Funke in LTE 4G tehnologija

Nezadržna rast prodaje pametnih telefonov ter tabličnih računalnikov in s tem povezanih novih oblik komuniciranja, tako brezplačnih kot plačljivih, potiskajo mobilni podatkovni promet v nove višave.

Uporabniki želijo hitrejši in učinkovitejši mobilni prenos podatkov. Tovrstne želje so pripeljale do zagona LTE ( Long Term Evolution ) oziroma nove dinamične arhitekture mobilnih omrežij ( 4G ).

Cilj LTE je povečati zmogljivost in hitrost brezžičnih podatkovnih omrežij s uporabo nove DSP ( digital signal processing) tehnike in modulacij, ki so bile razvite ob prelomu tisočletja.

Uporaba LTE naprav, kot so mobilni telefoni ali LTE baznih postaj lahko povzroči motnje pri sprejemu digitalnega zemeljskega ( DVB-T/T2 ) televizijskega signala.

LTE tehnologija deluje na frekvenci 791 do 862 MHz – to je del frekvence, ki je bil predhodno rezerviran za oddajanje TV signala.
V vmesnem času je bilo frekvenčno območje zmanjšano in je omejeno navzgor do frekvence 790 MHz.
Majhen razmak med frekvenco rezervirano za oddajanje TV signala in frekvenco, ki jo uporablja LTE tehnologija (samo 1 MHz) lahko skupaj z oddajno močjo LTE  4G signala povroča interferenco. Zaradi navedenih dejstev se lahko dogaja, da pri sprejemu digitalnega zemeljskega signala DVB-t zaradi vpliva LTE tehnologije prihaja do zamrzovanja slike oziroma sprejemanja slike v popačeni (zrnati) obliki.

Motnje je mogoče preprečiti z blokiranjem ali omejitvijo sprejema LTE signala. Uporaba 4G LTE Funke antene ali filtra 4G LTE,  ki združuje najnovejšo edinstveno INERT tehnologijo, ki je bil razvita posebej za ta namen, je edini način za zaščito vašega TV signala pred motnjami naprav za sprejem in oddajanje 4G signala.

Funke LTE motnja       Funke brez LTE motnje

Primer s 4G LTE motnjami                  Primer z uporabo DSC550 4G LTE antene

V izogib tovrstnim težavam pri sprejemu TV programov je podjetje Funke razvilo nove produkte!
DSC550 4G LTE in LTE 4G 790 Filter z INERT tehnologijo !

 

DSC550 4G LTE antennaDSC550 4G LTE antennaFunke filter 4G LTE790

Uživajte v 4G LTE tehnologiji, polni izzivov in priložnost!

Če imate kakršnakoli vprašanja ali želite prejeti dodatne informacije ne oklevajte in nas nemudoma kontaktirajte

Author: wayteq

Share This Post On