Prestigio multipad 7.0 ultra primerjava WayteQ xTAB-S7

Prestigio MultiPad 7.0 Ultra+ se po ničemer ne razlikuje od večine 7-inčnih tablic – klasična in simetrična oblika, zaobljeni koti in gumijasta površina ozadja, ki omogoča dober oprijem, so glavne značilnosti tega 7-inčnega tabličnega računalnika. Na sprednji strani se nahaja velik zaslon brez kakršnikoli fizičnih tipk. Edine tovrstne tipke, ki jih najdemo, se nahajajo na spodnjem robu ohišja in so namenjene uravnavanju glasnosti. Na istem mestu se nahaja tudi reža za microUSB utor, 3.5 mm reža za audio in reža za microSD spominsko kartico.
Konstrukcija ohišja daje dober vtis, obenem pa ni sledu o škripanju plastike, saj je končna obdelava tablice na nivoju dražjih modelov. Tudi ergonomija je dokaj luksuzna, saj je tablični računalnik zasnovan tako, da ga lahko nosite v manjši torbici ali v malo večjem žepu.

Prestigio-MultiPad7.0Ultra

 

Zaslon in osnovne funkcije
Prestigio MultiPad 7.0 Ultra+ za operativni sistem uporablja Android 4.1 Jelly Bean, ki je namenjen namijenjen tablicami z dodatkom Prestigiovih aplikacij. Znotraj sistema je vgrajeno orodje za OTA nadgradnje, kar pomeni, da lahko ta sistem nadgradimo z novo verzijo Androida, ko se bo le-ta pojavila na trgu.
Osnovne funkcije sistema delujejo zelo solidno, čeprav so uporabniki že poročali o zamudah in ustavitvah, ki pa ne pridejo toliko do izraza, da bi nas zmotile pri našem delu. Tako aplikacije kot igrice lahko hitro in uspešno aktiviramo. Tablični računalnik je zelo uporaben tudi kot e-knjiga, saj omogoča EPUB, PDF, TXT, FB2, PDB in  RTF formate e-knjig.
Interni spomin zavzema 4 GB in je razdeljen na dva dela – prvi, ki obsega 504 MB, je rezerviran za aplikacije, medtem ko je preostanek (2,36 GB) namenjen shranjevanju multimedijske vsebine.

Internet in multimedija
Za surfanje po internetu je zaslužen standardni Android Web brskalnik, ki omogoča tudi  Adobe Flash. Internet brskalnik omogoča tudi »pinch-to-zoom« in avtomatsko  text-reflow funkcijo, ki prilagaja velikost fonta in format teksta spletni strani. Dimenzije zaslona omogočajo lahko in hitro iskanje – spletni brskalnik se preko Googlovega računa lahko uskladi s Chrome brskalnikom, ki se nahaja na hišnem računalniku.
Za razliko od ostalih Androidov pa ima Prestigio MultiPad 7.0 Ultra+ namesto klasične galerije oz. albuma aplikacijo Super HD player, ki nam omogoča predvajanje slik in video vsebine.Sama aplikacija je organizirana v albume in ima kot taka iste funkcionalnosti kot standardna Android Galerija. Prednost te aplikacije je v tem, da omoguča brezhibno reproduciranje DivX i MKV video datotek s širokim spektrom avdio in video codecov. Posebnost tovrstnih tabličnih računalnikov je tudi v tem, da video player podpira tudi naslove z dodatnimi možnostmi nastavitev.

Kamera in baterija
Prestigio MultiPad 7.0 Ultra+ nima zadnje kamere za klasično fotografiranje, ampak samo sprednjo 0,3 MP kamero, ki se lahko uporablja za video chat. Prestigio MultiPad 7.0 Ultra+ ima vgrajeno 3200 mAh baterijo, ki je povezana z internetom preko WiFi-a in v najboljših pogojih zdrži najmanj dva dneva. Povečano brskanje po medmrežju, branje e-knjig in gledanje videa namreč precej hitro stroši baterijo, ki vam vseeno omogoča neprekinjen ogled dveh filmov in brskanje po internetu. Prestigio MutiPad 7.0 Ultra+ ni namenjen zahtevnim uporabnikom – zadovoljil bo predvsem tiste, ki  pregledujejo emaile in prebirajo eknjige. Razveselil bo tudi tiste, ki si na potovanju želijo pogledati kakšen film ali igrati igrico, čeprav zaradi ne boste mogli na njem uporabljati GPS  navigacije.

Tehnične podrobnosti:
Zaslon:    17,8 cm (7″), 1920 x 1080 LED Multitouch
Procesor:    ARM Cortex A8 1 GHz
Pomnilnik:    512 MB
Trdi disk:    4 GB
Garancijska doba v letih:    2
Blagovna znamka:    PRESTIGIO

WayteQ xTAB-S7

wayteq-xtab-s7

Prednosti:
Štiri jedrni procesor vgrajen v xTAB-S7i nudi dovolj zmogljivosti za tekoče hkratno delovanje različnih procesov. Igranje 3D igric in hkratna uporaba visoko zmogljivih aplikacij za WayteQ xTAB-700qci ne predstavlja nikakršen problem.

Android JB 4.2.
Google Android 4.2 (Jelly Bean) operacijski sistem prinaša neverjetne možnosti. JB nudi jasen uporabniški vmesnik za zadovoljitev vaših potreb. Za udobnejšo hkratno uporabo aplikacij je na voljo namenska tipka. To omogoča hitro in uporabniku prijazno prehajanje med aplikacijami. Za boljšo prilagoditev lahko na domačem zaslonu spreminjate velikost pripomočkov, ikone aplikacij pa združujete v mape. Na novo definirana tipografija črk za lažje branje, nov izgled zaslona, hitrejši brskalnik in še veliko novih možnosti je na voljo v Androidu JB.

Prenosljivost
WayteQ xTAB-S7 je logična izbira za vse, ki želijo imeti tablični računalnik vedno pri sebi. Je manjši in lažji kot prenosni računalnik in se tako lažje shrani v vsako žensko torbico.

Vgrajeni senzorji in spletna kamera
S pomočjo vgrajenih senzorjev lahko poleg obračanja zaslona uživate v vseh možnostih zabavnih igric na vašem tabličnem računalniku. Pospeševanje, smer in senzor magnetnega polja konstantno spremljajo in merijo premikanje vaših rok. Vgrajena spletna kamera bo vaše trenutke naredila nepozabne. Delite fotografije preko interneta s samo nekaj dotikov zahvaljujoč operacijskemu sistemu Android.

Z lahkoto do interneta
Za izkoristek vseh funkcij operacijskega sistema Android ima xTAB-700qci vgrajeno Wi-Fi vezje poleg tega pa podpira povezavo z mobilnim internetom preko USB ključka.

Multimedijska izkušnja
Uživajte v gledanju filmov visoke HD ločljivosti na vašem TV-ju preko HDMI povezave. Predvajanje filmov visoke ločljivosti za WayteQ xTAB-S7 ni nikakršna težava.

Tehnični podatki za tablico WayteQ xTAB-S7:

 • Zvočnik: Vgrajen
 • WiFi: 802.11 b/g/n
 • Vtičnica za slušalke: 3.5mm priključek
 • Vrsta zaslona: 7″ TN, 1024 x 600 px, 5 point capacitive multi-touch
 • Vgrajeni senzorji: G senzor
 • USB: 2.0
 • TV izhod: mini-HDMI (HDMI C Tip)
 • Teža: ~320 g
 • Spominska kartica: MicroSD kartica (maks. 16 GB)
 • Spomin: 8 GB (za shranjevanje)
 • Spomin (RAM): 1 GB
 • Procesor (CPU): ATM7029, Quad-Core Cortex A9 1.2 GHz
 • Operacijski sistem: Android Jelly Bean v4.2
 • Mikrofon: Vgrajen
 • Kamera: 0.3 MP, spredaj
 • Dimenzije: 182.8 x 120 x 9.9mm
 • Baterija: Lithium, 3,7V 3000mAh

Author: wayteq

Share This Post On