Nadgradnja WayteQ xTAB-100qcr Android KitKat

Operacijski sistem Android KitKat

Android KitKat

V nadaljevanju so vam na voljo navodila za nadgradnjo oziroma ponovno inštalacijo firmwera tabličnega računalnika WayteQ xTAB-100qcr.

Po nadgradnji boste lahko na vašem tabličnem računalniku uporabljali operacijski sitem Android 4.4.2 (KitKat).

Reinštalacijo firmwera priporočamo v primeru težav pri delovanju tabličnega računalnika.

 

 

Opozorilo!

Nadgradnja programske opreme je možna samo na WayteQ xTAB-100qcr napravi. Nadgradnjo  izvede uporabnik na lastno odgovornost. Nepravilna nadgradnja lahko povzroči nepopravljive poškodbe naprave. Proizvajalec ne prevzema odgovornosti za poškodbe in škodo zaradi nepravilne nadgradnje naprave. Popravilo naprave in odprava okvar katerih vzrok je nepravilna nadgradnja ni zajeta v garancijo.

Nadgradnja programske opreme bo povzročila izbris vseh inštaliranih programov, nastavitev, dokumentov, fotografij itd. Pred začetkom nadgradnje izdelajte varnostno kopijo podatkov.

Nadgradnja vsebuje naslednje spremembe:

  •    Operacijski sistem Android 4.4.2

 

 

 

Med nadgradnjo ne izklapljajte naprave in ne odklapljajte USB kabla. Nadgradnja je končana ko boste na zaslonu zagledali uporabniški vmesnik operacijskega sistema Android.

Za uspešno nadgradnjo skrbno sledite navodilom:

  1. Prenesite in razpakirajte datoteki RKBatchTool.zip in Wayteq_xTAB-100qcr_Android_4.4_0407.zip (MD5 hash: f3504491a34383183c22074e5e9de1ee). RKBatchTool.zip  vsebuje dve mapi: “drivers” in “tool”. Datoteka Wayteq_xTAB-100qcr_Android_4.4_0324.zip vsebuje firmware datoteko, mapa tool vsebuje program za nadgradnjo sistema, mapa drivers pa vsebuje zahtevane gonilnike.
  2. Poskrbite, da bo baterija tabličnega računalnika popolnoma napolnjena. Tablični računalnik med nadgradnjo ne sme biti priključen na napajanje, ker v tem primeru postopek nadgradnje ne bo deloval.
  3. Inštaliranje gonilnikov:

Vklopite tablični računalnik. Počakajte, da se zažene operacijski sistem Android, nato pa napravo povežite z osebnim računalnikom preko USB  kabla.

Zaženite orodje RKBatchTool.exe. Po zagonu bodo na zaslonu v delu “Connected Devices” vidne številke v roza okvirjih. Kliknite tipko Switch. Barva številke se bo spremenila v zeleno. Če gonilnik še ni naložen se prikaže okno čarovnika za inštalacijo gonilnika.

  • Izberite “Browse my computer for driver software” 
  • Izberite “Include subfolders” in nato s tipko “Browse” izberite mapo, ki vsebuje datoteko rockusb.sys.
  • Osebni računalnik bo inštaliral gonilnik. Po uspešni inštalaciji klknite gumb Finish.
  1. Uporaba programa za nadgradnjo firmwara. Ko ste zaprli program po zadnjem koraku ponovno zaženite orodje RKBatchTool.exe.
  2. Postopek nadgradnje firmware:

Če ste napravo odklopili od osebnega računalnika pojdite na korak a), če pa je povezava še vedno dejavna pojdite na korak d).

a) Vklopite napravo. Povežite napravo z osebnim računalnikom preko USB kabla.

b) Po zagonu bodo na zaslonu v delu “Connected Devices” vidne številke v roza okvirjih.

c) Kliknite tipko Switch. Barva številke se bo spremenila v zeleno.

d) Poiščite firmware datoteko (image/Wayteq_xTAB-100qcr_Android_4.4_0324.img).

e) Zaženite nadgradnjo s klikom na tipko Restore.

f) Nadgradnja traja nekaj minut. Med nadgradnjo ne uporabljajte tabličnega in osebnega računalnika.

g) Po uspešni nadgradnji bo na zaslonu vidno spotočilo “**********Upgrade Done Success<1> Fail<0>**********“.

h) Zaprite program za nadgradnjo na osebnem računalniku. Tablični računalnik se bo samodejno ponovno zagnal, nato pa bo ponovno viden  uporabniški vnesnik operacijskega sistema Andorid-

 

 

Author: wayteq

Share This Post On