Primerjava navigacija MIO SPIRIT 480 proti WayteQ x850

Navigacija MIO SPIRIT 480

O izdelku

Navigacija Mio Spirit 480 je revolucionarna pri postavljanju novih standardov v izbiri poti in udobju navigacije. Tehnologije kot so SmartRoutes™ in LearnMe Pro™ omogočajo izbiro najboljših poti, medtem ko vam nova funkcija Asistenca parkiranja omogoča največje udobje pri iskanju parkirišč.
Tehnologija SmartRoutes™ uporablja zgodovinske podatke, ki so zbrani od velikega števila voznikov za čim boljšo določitev poti, kar vam omogoča hitrejše in učinkovitejše potovanje. Izboljšan LearnMe Pro™ spremlja in se uči iz vašega stila vožnje, kar omogoča vam prirejene poti.

Navigacija Mio Spirit 480 deluje  tako v avtomobilu in zunaj njega. Walking Mode uporablja mestne karte v 2D načinu, ki vam z označenimi zgradbami za lažjo navigacijo pomagajo poiskati pešpoti v večjih mestih. Tako vam Mio Spirit 480 pomaga odkrivati nove kraje, ki z avtomobilom niso dostopni.

Programska oprema Spirit vsebuje tudi realistične poglede križišč v 3D načinu, ki prikažejo glavne prometne znake, da že vnaprej poznate signalizacijo, medtem ko se približujete izvozu ali sečišču.

Naprava Mio Spirit 480 vam omogoča najem karte izbrane države za 3, 7 ali 30 dni in s tem prihranek oziroma dodatne stroške. Tipkovnica QuickSpell™- z napredno funkcionalnostjo boste zmanjšali možnost napak in prihranili čas ob začetku potovanja. Iskanje (POI) je zelo enostavno. Vpišite iskalni niz znakov – Mio iskanje imena in opise vseh POI točk ter naslove v svojem pomnilniku.

Mio Spirit 480 ima funkcijo vodenja po voznih pasovih. S tem vam zagotavlja, da ste pred zavojem vedno na ustreznem voznem pasu. Programska oprema Spirit vsebuje tudi realistične poglede križišč v 3D načinu, ki prikažejo glavne prometne znake. S to funkcijo že vnaprej poznate signalizacijo, medtem ko se približujete izvozu ali križišču.

QuickStartTM: uporabniku prijazen meni za hiter zagon naprave
IQ RoutesTM: zbira informacije od izkušenih voznikov ter jih uporablja za optimizacijo poti
LearnMe ProTM: naprava se prilagaja vašem stilu vožnje, vaši hitrosti, izbiri poti…
3D Junction Views: prikaz 3D terena, večjih križišč in stavb

TruMapTM:  preprost prikaz zemljevida, z vsemi podatki potrebnimi za navigacijo
Parking Assistance: pomoč pri parkiranju; pomaga vam pri iskanju najbližjega parkirišča na želeni destinaciji
Keyword Search: inovativen iskalnik po ključnih besedah
Spoken Street Names: govorno usmerjanje (ang.  Text-to-Speech), ki žal ni na voljo v slovenščini
QuickSpellTM tipkovnica: vnaprej ponuja rezultate ter s tem zmanjšuje možnosti napak in uporabniku prihranja čas do začetka navigacije
Tunnel Guidance: ocenjuje pozicijo voznika, ko pelje skozi predor in, ko ni GPS signala ali pa je ta zelo slab
Lane Guidance: prikaz pravilnega voznega pasu vam pomaga, da ste vedno na pravem pasu  (tudi razcepi v 3D slikah)
Travel Guides: potovalni vodič po večjih Evropskih mestih
Safety Cameras: opozorila na radarje in kamere.

mio Hero_Spirit_480_485_UK

Tehnične lasnosti:

Procesor: Samsung 6443-400Mhz
Spomin: 128 /2GB
Medij za shranjevanje: Micro SD
Zaslon: 10,90cm, 4.3″ touch panel / 480 x 272
Baterija: Li-Ion 720mAh; 2.0 ur
Povezava: USB 2.0,
Software: Spirit
Mapa: 44 držav Evrope
Dimenzije : 135 x 155 x 77 mm, Masa: 152g

WayteQ x850 navigacija in Sygic 3D

O izdelku

Procesor- SiRFatlas V procesor s 500 MHz nudi napredno GPS podporo. Procesor vsebuje 250 MHz DSP čip, ki omogoča hitro preračunavanje GPS koordinat. Hitrejši DRR2 delovni spomin zagotavlja izmenjavo podatkov med spominom in procesorjem. Vgrajene funkcionalnosti omogočajo manjšo porabo energije, kar posledično omogoča daljšo avtonomnost navigacijske naprave.

Navigacija- integrirani GPS sprejemnik v SiRF Atlas V procesorju skrbi zagotavlja pridobivanje satelitskih informacij. GPS koordinate se preračunavajo z namensko razvitim 250MHz DSP čipom. SirfAtlasV procesor zmore sprejemati satelitske signale skozi 64 kanalov. Rezultat je seveda večja hitrost in natančneje določanje trenutnega položaja. Prednaloženi Sygic 3D navigacijski program, ki vsebuje zemljevide vseh Evropskih držav, vam bo olajšal potovanja po Evropi. Več informacij

Spomin- naprava vsebuje 4GB flash spomin, ki ga s pomočjo microSD kartice lahko razširimo do 16GB. Delovni spomin se lahko pohvali z impresivnih 128MB, kar je dovolj za načrtovanje potovanj po Evropi.

Multimedija in zabava- v osnovi gre tudi za multimedijsko napravo, ki poleg predvajanja glasbe in filmov omogoča predvajanje flash videa in brskanje med slikovnimi in tekstovnimi datotekami. Na voljo je tudi nekaj preprostih igric.

Baterija- WayteQ x850 ima veliko prednost, to je odstranljiva baterija. Nakup dodatne baterije vam omogoča uporabo naprave tam, kjer polnjenje ni mogoče. Enostavno odstranite baterijo in vstavite nadomestno. To omogoča, da uporabljate napravo tudi  med pohodništvom in kolesarjenjem. Vgrajeni senzor svetlobe pripomore pri varčevanju energije. Senzor svetlobe poveča svetilnost zaslona samo takrat, ko je to res potrebno.

TEHNIČNE LASTNOSTI:

 • Vgrajen zvočnik
 • Vtičnica za slušalke: priključek 3.5mm
 • Vrsta zaslona: TFT LCD
 • Velikost zaslona: 4,3″ (10,9 cm)
 • USB: Mini-B USB
 • Spominska kartica: microSD, microSDHC reža
 • Spomin: 4 GB
 • Spomin (RAM): 128 MB
 • Procesor (CPU): SiRF Atlas V, 664MHz ARM11 CPU with 250MHz Enhanced DSP for GPS
 • Operacijski sistem: Windows CE 6.0
 • Navigacijski program: Sygic 3D EU
 • Ločljivost: 480 x 272 (razmerje 16:9)
 • GPS sprejemnik: SiRF Atlas V (64 kanalov)
 • Garancija: 24 mesecev
 • Dimenzije: 119,6 x 76,3 x 13,5 mm
 • Bluetooth: Ne
 • Baterija: Lithium

 

Author: wayteq

Share This Post On