WayteQ xTAB-100dci 3G nadgradnja operacijskega sistema – JB v1

Opozorilo!

Nadgradnja programske opreme je možna samo na WayteQ xTAB-100dci 3G tabličnem računalniku. Nadgradnjo  izvede uporabnik na lastno odgovornost. Nepravilna nadgradnja lahko povzroči nepopravljive poškodbe naprave. Proizvajalec ne prevzema odgovornosti za poškodbe in škodo zaradi nepravilne nadgradnje naprave. Popravilo naprave in odprava okvar katerih vzrok je nepravilna nadgradnja ni zajeta v garancijo.

Inštalacija programske opreme povzroči izbris vseh aplikacij, nastavitev, dokumentov, fotografij, itd… Pred začetkom nadgradnje izdelajte varnostno kopijo pomembnih podatkov.

 • Nadradnja: odprava težav z zaslovnom

Med nadgradnjo ne izklapljajte tabličnega računalnika in ne odklapljajte USB kabla. Nadgradnja je zaključena ko se na zaslonu prikaže vmesnik Android operacijskega sistema.

 1. Prenesite in razstavite datoteko  wayteq_xtab_100dci_3G_v1.zip (MD5 hash: deb989e86fe2e6df3b0b362a71cd03e1). Znotraj mape so tri datoteke in sicer “drivers” , “tool” in “image”. Image datoteka vsebuje firmvere, datoteka tool vsebuje program za nadgradnjo firmwara, datoteka driver pa vsebuje zahtevani gonilnik.
 2. Popolnoma napolnite baterijo. Med nadgradnjo ne priklapljajte tablice na polnilnik, ker v tem primeru nadgradnja ne bo delovala.
 3. Inštalacija gonilnika:
  Izklopite tablični računalnik. Pritisnite in držite tipko za zmanjšanje glasnosti. Med držanjem tipke povežite tablični računalnik in osebni računalnik z USB kablom. V primeru, da gonilnik še ni inštaliran se prikaže inštalacijsko okno gonilnika.

  1. Izberite “Browse my computer for driver software”.
  2. Izberite “Include subfolders” in nato “Browse” tipko za izbiro mape, ki vsebuje datoteko gonilnika (rockusb.sys). (Primer: “Download location”\drivers – Izberite mapo v arhitekturi vašega računalnika).
  3. Računalnik bo inštaliral gonilnik. Po uspešni inštalaciji pritisnite tipko Finish.
 4. Uporaba aplikacije za nadgradnjo firmwera:
  Če ste zaprli aplikacijo po zadnjem koraku ponovno zaženite orodje/RKBatchTool.exe.
 5. Postopek nadgradnje firmvera:
   Če ste prekinili povezavo s PC-jem pojdite na korak 1), če pa je povezava aktivna pojdite na korak 5).

  1. Izklopite tablični računalnik. Pritisnite in držite tipko za zmanjšanje glasnosti. Med držanjem tipke povežite tablični računalnik in osebni računalnik z USB kablom.
  2. Na zaslonu bodo v delu “Connected Devices” na zelenem ozadju vidne številke..
  3. Poiščite prenešeno datoteko (image/20130608_wayteq_xtab_100dci.img).
  4. Zaženite postopek nadgradnje firmvera s pritiskom tipke Upgrade.
  5. Nadgradnja traja nekaj minut. Med nadgradnjo ne uporabljate tabličnega oziroma osebnega računalnika
  6. Po uspešni nadgradni se na zaslonu prikaže “**********Upgrade Done Success<1> Fail<0>**********” sporočilo.
  7. Sedaj lahko zaprete aplikacijo za nadgradnjo. Tablični računalnik se avtomatsko ponovno zažene in nato se prikaže vmesnik Android operacijskega sistema.

Author: wayteq

Share This Post On